1:a sidan
Skip Navigation Links

Aktiviteter för Vin år 2014
Skrivet 2014-02-08

De aktiviteter som planera för 2014 skrivs ned här för att sedan följas upp mot vad vi verkligen gjort. Den här års sammanställningen tänker vi göra varje år sedan.

Cantina (vinkällare)

För ändamålet har vi införskaffat en speciell fastighet som för närvarande är smutsig och saknar det mest för vintillverkningen. Vi måste:
  1. Städa ut hela källare och ordna med vatten och avlopp.
  2. Rita upp den process vi vill tillämpa vid vår vintillverkning.
  3. Införskaffa materialet.
  4. Montera allt på plats.

Vingården

Det här året planerar vi att bygga om stöden för vinbuskarna och bären så att de i princip blir anpassade till det besök vi gjorde hos Haut-Brion. När vi är färdiga med ombyggnaden så har vi vindruver som växer ca 2 m över marken, ½ meter över marken, 1,20 meter över marken och en pergola med vindruvor. Då det också är viktigt med värmen till vindruveplantan så kommer vi under året att mäta temperaturen för de olika typerna av stödsystem och se om vi kan notera någon skillnad på de olika stödsystemen (vilket vi planerar att redovisa här).

Förra året var det ett stort problem med mjöldagg vilket vi inte riktigt sprutade mot. Vi hade också problem med kvalster. Kvalster kommer vi att bespruta några gånger när vi upptäcker dem. Vi kan också haft problem med Phytoplasmavilket vi kommer att studera närmare i år. I övrigt så planerar vi att bespruta mot insekter och med svavel. Vi planerar att spraya ungefär en gång i veckan eller var 10 dag. Vi kommer att börja spraya när skotten är någon cm stora och fortsätter till början av augusti.

Vi planerar också att plantera nya vindruveplantor det här året. Vi kommer att plantera Sangiovese och Canaiolo, vilket är klassiska Chanti druvor. Druvorna är beställda och vi kommer att plantera dem under mars månad.